رشته های گروه انسانی

نویسنده: drhematyar

تاریخ انتشار: 1403-10-26

رشته های گروه انسانی

نویسنده: drhematyar

تاریخ انتشار: 1403-10-26

دانش آموزان بعد از اتمام دوره متوسطه اول باید اقدام به انتخاب رشته برای دوره متوسطه دوم بکنند . در این زمان دانش آموزان یا باید از بین 3 رشته نظری یعنی ریاضی و فیزیک . علوم تجربی و علوم انسانی رشته خود را انتخاب بکنند یا رشته معارف و یا هنر را انتخاب بکنند . دانش آموزان زمانی که دوره متوسطه دوم را به اتمام می رسانند دیپلم گروه تحصیلی خود را اخذ می کنند و در کنکور سراسری آن رشته شرکت می کنند . هر یک از این رشته ها زیرشاخه های متنوعی دارند که دانش آموزان بعد از آمدن نتایج کنکور سراسری باید با انتخاب رشته یکی از شاخه ها را برای تحصیل انتخاب بکنند . در این مقاله ما به معرفی رشته های گروه علوم انسانی میپردازیم و تعدادی از پرطرفدار ترین رشته های این گروه را معرفی می کنیم .

رشته انسانی به بررسی جنبه های مختلف زندگی انسان ها . رفتارها و فرهنگ ها و جامعه می پردازد و زیر شاخه های این رشته به طور جامع تر و ریزبینانه تر و تخصصی تر به بررسی ابن جنبه ها می پردازند .

در ادامه برخی از رشته های پر طرفدار این گروه را بررسی میکنیم :

  • روان شناسی :

این رشته مرتبط به مطالعه رفتار و فرآیند های ذهنی انسان است . دانشجویان این رشته به مطالعه راجب رفتار های فردی و اجتماعی . بررسی احساسات و افکار می پردازند و بعد از اتمام تحصیلات خود می توانند در بیمارستان ها . کلینیک های روان درمانی . مراکز آموزشی و سازمان های دولتی مشغول به کار شوند . هچنین می توانند به عنوان مشاور و روان درمان هم به کار خود ادامه بدهند . رشته روان شناسی شامل گرایش های مانند روان شناسی بالینی . روان شناسی ترتیبی و روان شناسی اجتماعی است .

  • جامعه شناسی :

در علم جامعه شناسی افراد به مطالعه ساختار ها . روابط و رفتار های اجتماعی می پردازند . این رشته به صورت تخصصی به تحلیل نهاد های اجتماعی . فرهنگی و تغییرات اجتماعی و مسائل اجتماعی می پردازد . جامعه شناسان می توانند در مراکز تحقیقاتی و دانشگاه ها و سازمان های دولتی مشغول به فعالیت بشوند و یا می توانند در زمینه های پژوهش اجتماعی . مشاوره و تحلیل داده های اجتماعی نیز کار کنند .

  • حقوق :

رشته حقوق به مطالعه قوانین . مقررات و اصول حاکم بر جامعه می پردازد و این رشته به آموزش و تربیت وکلا . قضات و بررسی مسائل حقوقی و قضایی می پردازد . فارغ التحصیلان این رشته می توانند به عنوان وکیل . قاضی . مشاور حقوقی و کارشناس حقوقی در سازمان ها و شرکت ها به فعالیت بپردازند. همچنین می توانند در سازمان های دولتی و بین المللی نیز مشغول به کار بشوند .

  • علوم سیاسی :

رشته علوم سیاسی به مطالعه نظام های سیاسی . رفتار های سیاسی و نظریه های سیاسی می پردازد . این رشته شامل مباحثی نظیر سیاست داخلی . سیاست خارجی و روابط بین الملل است و فارغ التحصیلان این رشته می توانند در وزارتخانه ها . سفارت خانه ها . سازمان های بین المللی و مراکز پژوهشی مشغول به کار شوند .

  • اقتصاد :

علم اقتصاد در رابطه با مطالعه تولید . توزیع و مصرف کالاها و خدمات است . دانشجویان در این رشته به مطالعه برای تحلیل رفتار های اقتصادی افراد و جوامع و همچنین سیاست های اقتصادی می پردازند و بعد از فارغ التحصیلی می توانند در بانک ها و موسسات مالی . سازمان های دولتی و شرکت های خصوصی مشغول به فعالیت بشوند یا به عنوان مشاور اقتصادی و تحلیل گر  بازار به کار بپردازند . رشته اقتصاد شامل گرایش های نظیر اقتصاد کلان و خرد است .

  • فلسفه :

در رشته فلسفه دانشجویان به بررسی مسائل بنیادی وجود . حقیقت . اخلاق و عقلانیت می پردازند و حل این مسائل را می آموزند . فارغ التحصیلان این رشته می توانند در دانشگاه ها . مراکز آموزشی . موسسات تحقیقاتی به فعالیت بپردازند و یا به عنوان مشاوران فکری و نویسندگان مشغول به کار بشوند . رشته فلسفه دارای زیر شاخه های مانند فلسفه علم فلسفه اخلاق و فلسفه سیاسی است .

  • ادبیات :

دانشجویان در رشته ادبیات به مطالعه آثار ادبی . نقد و تحلیل متون ادبی و بررسی تاثیرات فرهنگی و اجتماعی ادبیات می پردازند و بعد از اتمام تحصیلات خود می توانند در آموزش و پروش . نشر . رسانه ها و مراکز فرهنگی مشغول به فعالیت بشوند یا در مسیر نویسندگی . ویراستار و منتقد ادبی مشغول به کار بشوند . زیر شاخه های این رشته در رابطه با مطالعه زبان های مختلف . ادبیات معاصر و کلاسیک است .

  • تاریخ :

در این رشته مطالعه رویداد ها . فرهنگ ها و تمدن های گذشته مورد مطالعه قرار میگیرند . دانشجویان در رشته تاریخ به تحلیل تغییرات تاریخی و تاثیر آنها بر جامعه معاصر مشغول به مطالعه می شوند . تاریخ شناسان می توانند در دانشگاه ها . موزه ها و سازمان های دولتی مشغول به کار بشوند و یا می توانند به عنوان پژوهشگر تاریخی و مشاوره فرهنگی به فعالیت بپردازند .

  • زبان شناسی :

رشته زبان شناسی به مطالعه زبان و ساختار های مختلف آن می پردازد . دانشجویان در این رشته به مطالعه و بررسی زبان های مختلف . قواعد گرامری و تاثیرات زبان بر تفکر و فرهنگ می پردازند . فارغ التحصیلان این رشته می توانند در ترجمه . پژوهش های زبانی و آموزش ترجمه مشغول به فعالیت بشوند و یا در مراکز پژوهشی و دانشگاه ها مشغول به کار بشوند .

  • هنر :

در رشته هنر دانشجویان به مطالعه و خلق آثار هنری مشغول می شوند و بعد از فارغ التحصیلی می توانند در زمینه های مختلف هنری نظیر طراحی . نقاشی . موسیقی . سینما و تئاتر مشغول به فعالیت بشوند . همچنین امکان فعالیت در موسسات فرهنگی و آموزشی نیز برای آنها وجود دارد . رشته هنر دارای گرایش های مانند هنر های تجسمی . موسیقی . سینما و تئاتر و طراحی است . این رشته به بررسی تاثیرات اجتماعی و فرهنگی هنر نیز می پردازد .

* گروه علوم انسانی شامل رشته های دیگری مانند رشته های مدیریتی . رشته های مالی و حسابداری . روابط عمومی . هتل داری و… نیز هست که ما در این مقاله سعی کردیم به معرفی تعدادی از رشته های این گروه درسی بپردازیم .

 

نتیجه گیری

رشته های زیر شاخه گروه انسانی به این دلیل که با زندگی روزمره و مسائل اجتماعی ارتباط مستقیمی دارند همواره بسیار مورد توجه قرار می گیرد . رشته های زیر شاخه انسانی می توانند با ایجاد و فراهم کردن ابزار های تحلیلی و نظری به درک کردن بهتر رفتار ها و کنش های انسانی کمک کنند . این رشته ها نقش کلیدی در شکل گیری جامعه و فرهنگ دارند و افراد متخصص در این رشته بسیار می توانند در زمینه جامعه و فرهنگ کمک کنند باشند . دانش آموزان می توانند در هر یک از این رشته های حقوق . روانشناسی . علوم سیاسی . اقصاد و … با توجه به علاقه و استعداد خود مشغول به تحصیل بشوند .

 

دیدگاهتان را بنویسید

نظر شما پس از بررسی توسط مدیریت در سایت نمایش داده خواهد شد!