امتحان نهایی عربی۲پایه یازدهم ریاضی با پاسخ تشریحی

نویسنده: shahsavari

تاریخ انتشار: 1404-02-16

امتحان نهایی عربی 2 پایه یازدهم رشته ریاضی خرداد 1403 با پاسخ تشریحی

امتحان نهایی عربی ۲ رشته ریاضی به صورت کتبی و از کل کتاب در قالب ۲۰ نمره می باشد.  این کتاب در قالب ۷ درس و در ادامه مباحث عربی ۴ سال گذشته تدوین گردیده است. در عربی یازدهم ریاضی، ۲۵۴ کلمۀ پرکاربرد به کار رفته و افزون بر آن، ۱۱۳۴ واژۀ کتاب های عربی پایۀ هفتم تا دهم نيز در کتاب يازدهم تکرار شده است. در ادامه شما می توانید فایل پی دی اف سوالات امتحان نهایی عربی یازدهم رشته ریاضی خرداد ۱۴۰۳ را با پاسخنامه آن مشاهده و دانلود کنید:

سوالات امتحان نهایی عربی یازدهم ریاضی خرداد ۱۴۰۳

۱-تَرجِمِ الکَلماتِ الّتي تَحتَها خطٌّ:

ألف) طوبَی لِمَن لا یَخافُ النّاسُ مِن لسانِهِ!

پاسخ : خوشا به حال (۰.۲۵)

ب) یُوَزِّعُ الأُستاذُ أوراقَ الاِمتحانِ!

پاسخ : پخش/ تقسیم / توزیع می‎ کند (۰.۲۵)

ج) الدّیباجُ ما کانَ عندَ العَرَبِ!

پاسخ : ابریشم/ حریر (۰.۲۵)

د) یَأکُلُ النّاسُ لُبَّ بَعضِ الأثمارِ!

پاسخ : مغز/ مغز میوه  (۰.۲۵)

۲- تَرجِم العباراتِ التّالیةَ إلی الفارسیّة:

ألف) لَیلَةُ القَدرِ خَیرٌ مِن أَلفِ شَهرٍ!

پاسخ : شب قدر بهتر از هزار ماه است.(۰.۵)

ب) أنزَلَ مِنَ السَّماءِ ماءً فَتُصبِحُ الأرضُ مُخضَرَّةً!

پاسخ : از آسمان آبی فرو فرستاد، پس زمین سرسبز می‏‌شود. (۰.۵)

ج) إن یَتَبَیَّنْ کِذبُکَ، تَفشَلْ في حَیاتِکَ!

پاسخ : اگر دروغت آشکار بشود (روشن بشود)، در زندگی‏ات شکست می‌خوری! (۰.۵)

د) کانَ المُعلِّمُ یَکتُبُ عَلَی السَّبّورَةِ في الحِصَّةِ الثّانیَةِ!

پاسخ : معلّم در زنگ دوم بر روی تابلو (تخته) می‌نوشت!  (۰.۵)

۱- تَرجِمِ الأفعالَ الَّتي تَحتَها خطٌّ:

ألف) قَد حَرَّمَ اللهُ الغیبَةَ!

پاسخ : حرام کرده است. (۰.۲۵)

ب) قَد نَکتُبُ عَلَی اللَّوحَةِ!

پاسخ :گاهی می‏نویسیم (شاید بنویسیم) (۰.۲۵)

۱- اِقرأ النّصَّ ثمَّ أجِب عَنِ الأسئلةِ:

«یَستَخدِمُ النّاسُ شَجَرَةَ النِّفطِ حَولَ المَزارعِ لِحمایَةِ مَحاصیلِهِم مِنَ الحَیَواناتِ؛ لِأَنَّ رائحَةَ هذهِ الشَّجَرَةِ کَریهَةٌ تَهرُبُ مِنها الحَیَواناتُ و تَحتَوي بُذورُها عَلی مقدارٍ مِنَ الزُّیوتِ لا یُسَبِّبُ اشتِعالُها خُروجَ أيِّ غازاتٍ مُلَوِّثَةٍ! و یُمکِنُ إنتاجُ النِّفطِ مِنها! و یوجَدُ نَوعٌ مِنها في مَدینَةِ نیکشَهر!»

الف) لِماذا تَهرُبُ الحَیَواناتُ مِن شَجَرَةِ النِّفطِ؟

پاسخ : لِأَنَّ رائحَةَ هذهِ الشَّجَرَةِ کَریهَةٌ!(۰.۲۵)

ب) أینَ یوجَدُ نَوعٌ مِن شَجَرَةِ النِّفطِ؟

پاسخ : یوجَدُ نَوعٌ مِنها في مَدینَةِ نیکشهر(۰.۲۵)

ج) ماذا تَحتوي بُذورُ شَجَرةِ النِّفطِ؟

پاسخ : تَحتَوي بُذورُها عَلَی مِقدارٍ مِنَ الزُّیوتِ(۰.۲۵)

د) هَل یُمکِنُ إنتاج النِّفطِ من هذِهِ الشَّجَرَةِ؟

پاسخنَعَم؛ یُمکِنُ إنتاجُ النِّفطِ مِنها(۰.۲۵)

شما می توانید فایل pdf سوالات، را از لینک زیر دانلود کنید…

بخش بندی کتاب عربی ۲

کتاب عربی پايە یازدهم رشته ریاضی در هفت درس تنظیم شده است.

متن درس اول، بخشی از آيات اخلاقی قرآن (آيات ۱۱ و ۱۲ سورۀ حجرات) است. قواعد دربارۀ شناخت اسم تفضيل و اسم مکان است. در تـمرينات اسم فاعل، اسم مفعول و اسم مبالغه که در سال گذشته آموزش داده شده دوباره تکرار می‌شود.

متن درس دوم، احترام نهادن به کلاس و معلم است. موضوع قواعد دربارۀ اسلوب شرط است. دانش آموز با نحوۀ ترجمۀ ادوات شرط “من، ما، إن و إذا” آشنا می‌شود. فعل شرط و جواب آن را تشخيص می دهد. اما آموزش جزم جزء اهداف نيست.

موضوع متن درس سوم، شگفتی های درختان است. انديشيدن پیرامون آفريده های خدا در رهنمودهای بزرگان دين همواره تأکيد شده، با توجه به سن پر جوش و خروش جوانی دانستنی هايی در متن آمده است که موجب ايجاد علاقه و انگيزه نسبت به درس شود. قواعد درس دربارۀ ترجمۀ درست اسم معرفه و نکره است. از شش نوع اسم معرفه، فقط دو نوع توضيح داده شده که مهم ترين آنهاست؛ (معرفه به ال و علم)

موضوع متن درس چهارم، آداب سخن گفتن است. آداب سخن گفتن با بهره گیری از سخنان بزرگان دين برای دانش آموز شرح داده شده است. هدف از تدريس کتاب پيش رو، تنها مهارت های چهارگانۀ زبانی نيست. در بيشتر متون و عبارات کتاب، برنامۀ پنهان آموزش وجود دارد که هدف آنها آموزش غیر مستقيم فرهنگ ايرانی – اسلامی است. دانش آموز در بخش قواعد با معادل هايی از ماضی استمراری، ماضی بعيد و مضارع التزامی آشنا می شود.

منت درس پنجم، داستانی در نکوهش دروغگويی است. اين داستان برای دانش آموزان آراسته به سخنان بزرگان دين است و در آن از شيوۀ آموزش غیرمستقيم استفاده شده، روشی که بنا به باور متخصصان حوزۀ تعليم و تربيت مؤثّرترين روش تربيتی است. در قواعد اين درس، معانی حروف “أَن، کی ، لِـ ، لکی و حتی” آموزش داده شده است. نصب فعل مضارع، از اهداف نيست. لذا از آن سؤال طراحی نمی شود. هدف اين است که دانش آموز فعل‌هايی مانند لن یباس را در جمله بشناسد، درست بخواند و درست ترجمه کند.

متن درس ششم، دربارۀ شادروان دکتر بانو آنه ماری شيمل است. شخصيتی جهانی که در شناساندن فرهنگ و ادبيات فارسی و نيز عربی به جهانيان نقشی شگفت انگيز داشته است. قواعد درس، دربارۀ معانی حروف “لَم، لِـ و لا” است. هدف اين است که دانش آموز فعل هايی مانند “لَم یسمع” را در جمله بشناسد، درست بخواند و درست ترجمه کند. آموزش جزم فعل، از اهداف نيست.

متن درس هفتم، دربارۀ تأثیر زبان فارسی در عربی است. موضوعی که برای بيشتر دانش آموزان و دبیران جالب بوده است و در نظرسنجی ها خواستار چنین متنی در کتاب درسی بودند. قواعد درس هفتم، کاربرد فعل های ربطی “کان َ ، صار، لَيس و أَصبح” است همچنین دانش آموز با معانی مختلف اين فعل ها آشنا می‌شود.

بارم بندی امتحان نهایی عربی یازدهم

بارم بندی امتحان نهایی عربی با توجه به مباحث و موضوعات کتاب تعیین می شود. بخش واژه شناسی ۲.۵ نمره از امتحان را شامل می گردد. مهارت ترجمه به فارسی بخش مهمی از امتحان است و ۶.۵ نمره از سوالات از این بخش مورد پرسش قرار می‌گیرد. بخش شناخت و کاربرد قواعد ۷.۵ نمره از امتحان نهایی عربی یازدهم را به خود اختصاص می دهد. از بخش مهارت درک و فهم مطلب نیز ۲ نمره سوال طرح خواهد شد. ۱.۵ نمره از سوالات امتحان نیز به مهارت مکالمه می‌پردازد. در مجموع امتحان عربی یازدهم خردادماه از ۲۰ نمره و به صورت کاملا کتبی است. به طور کلی سوالات در حد کتاب درسی است اما به صورت مفهومی طراحی می‌شوند. ضمنا اغلب سوالات امتحان چندبخشی است.

موضوع
نمره
واژه شناسی
۲.۵ نمره
ترجمه به فارسی
۶.۵ نمره
شناخت و کاربرد قواعد
۷.۵ نمره
درک و فهم مطلب
۳ نمره
مکالمه
۰.۵ نمره

علاوه بر بارم بندی موضوعی درس عربی، نوعی دیگر از بارم بندی نیز به صورت درس به درس ارائه می‌شود. بر این اساس درس ۱ شامل ۲ نمره و دروس ۲ تا ۷ هر کدام شامل ۳ نمره خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نظر شما پس از بررسی توسط مدیریت در سایت نمایش داده خواهد شد!

مرکز مشاوره دکتر همتیار

محصولات مرتبط

entekhab-reshte

مقالات مرتبط