نویسنده: drhematyar

تاریخ انتشار: 1402-07-16

طبیعت، یک کلاس جدید! از آن بیاموز

نویسنده: drhematyar

تاریخ انتشار: 1402-07-16

مصطفی تابان- روان شناس

در فصل میوه وقتی یک درخت سیب را نگاه می­کنیم تعداد زیادی میوه می­بینیم که در داخل هر کدام از آنها تعدادی دانه وجود دارد. و اگر دقت کنیم به عدد شگفت انگیزی می­رسیم. به نظرت چرا در داخل هر سیب فقط یک دانه نیست؟ من فکر می­کنم طبیعت برای ما درس بزرگی دارد. در هر سیب بیش از یک دانه وجود دارد چون همه­ی آن­ها فرصت رشد کردن و به درخت تبدیل شدن را ندارند. من این ویژگی را پدیده­ی اوّل خلقت می­نامم.

امّا پدیده­ی اوّل خلقت چه چیزی به ما می­آموزد؟

این پدیده می­گوید اگر می­خواهید چیزی بدست آورید باید بیش از یک بار برای بدست آوردن آن تلاش کنید.

باید5 جفت کفش را امتحان کنیم تا کفش مناسب و راحت پیدا کنیم. بهترین دوست ما معمولاً بعد از هزاران ملاقات انتخاب انتخاب شده است.

یادت باشد، هر «نه­ای» که می­شنوی تو را به یک «بلی» نزدیک می­کند. من این را باور دارم و با تلاش زیاد روی آن کار می­کنم. بنابراین هیچ پاسخ منفی نمی­تواند مرا ناامید یا سرخورده کند. هر پاسخ منفی مرا به هدفم نزدیک­تر می­کند.

بنابراین چگونه می­توان موفق بود؟

طبیعی است برای بدست آوردن موفّقیّت در زندگی مجبوریم بیش از یک بار سعی و تلاش کنیم. حال موفّقیّت می­خواهد در زمینه مالی باشد یا همین آزمون سراسری که باید با آن روبه رو شوی. افراد موفّق شکست­های بسیاری را تجربه می­کنند ولی در عزم و اراده­ی خود برای رسیدن به هدف پابرجا هستند تا به چیزی که می­خواهند برسند. علّت این که موفّق­ها بیش­تر شکست می­خورند این است که بیش از افراد عادی تلاش می­کنند و راه­های متنوّع­تری را امتحان می­کنند. یا به عبارت دیگر دانه­های بیش­تری می­کارند. طبیعی است که تعداد دانه­هایی که هیچ­گاه به درخت تبدیل نمی­شوند زیاد است، ولی آن­ها آن قدر می­کارند تا بهترین نتیجه را به دست آوردند.

ابتدا تلاش سپس نتیجه

یک باور غلط و متأسّفانه شایع در اکثر داوطلبان این است که: اگر من در ریاضی بالای50 بزنم شروع می­کنم به دوست داشتن ریاضیات. این گونه جملات می­تواند در زندگی نیز بسط پیدا کرده باشد. مثلاً عدّه­ای معتقدند: «هروقت پولدار شدم آن گاه پس انداز خواهم کرد» ولی این روش عملی نیست. فکر کنم با من هم عقیده هستی که اوّل تلاش سپس نتیجه. و این اصل به صورت معکوس کار نمی­کند.

به نظرت چه پند دیگری از پدیده­ی اوّل خلقت می­توان آموخت؟

باید بدانیم که برداشت محصول فقط بعد از کار و تلاش امکان پذیر است. بدون کاشت دانه نمی­توان انتظار چیدن میوه داشت. بعد از کاشت به آبیاری، کود دهی، سم پاشی و… نیاز است. یعنی باید ابتدا تلاش کرد و سپس صبور بود و منتظر رشد و باردهی گیاه نشست.

صبر یک مزیّت بسیار مهم برای هر فرد است. ولی متأسفانه داوطلبان بسیاری این خصلت مفید را فراموش کرده­اند. در دنیای کنونی که سرعت وارد قسمت­های مختلف زندگی ما شده است ما هم لذت آنی و نتیجه­ی فوری را می­خواهیم. اکثر ما می­خواهیم یک ماهه تمام عقب ماندگی­های­مان را جبران کنیم!. ولی حقیقت غیر از این است و به ندرت چنین اتّفاقی می­افتد. افراد زیادی با این دیدگاه وجود دارند و نتیجه­ی چنین تفکّری، تلاش نکردن و تنبلی است و برای این افراد موفّقیّت منتظر نمی­ماند.

اجازه دهید در پایان کمی درباره­ی بامبو صحبت کنیم.

بامبو گیاهی است که3 سال طول می­کشد تا شروع به رشد کند. در سه سال اوّل فقط ریشه­های بامبو رشد می­کند و گیاه خود را آماده می­سازد تا در سال­های آینده در شرایط بد آب و هوایی دوام بیاورد.

بدون صبر و شکیبایی ما نمی­توانیم3 سال منتظر بمانیم و از گیاهی مراقبت کنیم که کوچک­ترین رشد ظاهری ندارد. بدون صبر و شکیبایی فقط فرصت دیدن بامبو را از دست می­دهیم.

اگر پدیده­ی اوّل خلقت را به درستی درک کنیم خواهیم فهمید که چگونه از شکست خود درس عبرت بگیریم و مانند یک قربانی رفتار نکنیم. بنابراین باید ق

دیدگاهتان را بنویسید

نظر شما پس از بررسی توسط مدیریت در سایت نمایش داده خواهد شد!

مرکز مشاوره دکتر همتیار

محصولات مرتبط

entekhab-reshte

مقالات مرتبط